2015. február 10., kedd

TESZTELD A TUDÁSOD! DE HOGYAN? MEGMUTATJUK!

Biztosan te is töltöttél időt tesztek töltögetésével. Ezzel nincs is semmi gond. Ha helyesen használod...



Sokan ugyanis arra használják a teszteket, hogy minél többet megcsináljanak - előzetes tudás nélkül. Találgatva, melyik a helyes megoldás. Ilyen erővel lottót is vehetsz!



A teszt szóban benne van, hogy ugye tesztelünk valamit - jelen esetben a tudásodat. Abban az esetben, ha ez nincs, vagy nagyon hézagos, akkor kitölthetsz ezernyi tesztet - látványos eredmény nélkül. 



Abban az esetben, ha a tesztet tudásod felmérésére használod, majd a hibás részeknek utánanézel, majd begyakorlod azokat, akkor eredményes lehetsz. Gyakorolsz írásban, szóban, az életben. 



A tesztek akkor mérnek pontosan, ha azokat időre végzik. Ha például nyelvvizsgára készülsz, akkor nem árt, ha időben be tudod fejezni a feladatokat, mert nem valószínű, hogy ott megvárják, mire hajlandó vagy kitotózni a helyes megoldást... Nem beszélve arról, hogy akad néhány becsapós közöttük. Szóval, nem árt, ha a tudásodat teszteled, majd korrigálod a hibákat, s utána begyakorlod a helyes elemeket mindenféle élethelyzetben, ha lehet. Hiszen csak így lehet valódi nyelvtudásod az elméleti helyett...



Léteznek azonban olyan tesztek, amelyekkel nemcsak lemérheted a tudásod, hanem végzése közben valódi, AKTÍV nyelvtudáshoz juthatsz! Végezve a tesztet, képet kaphatsz jelenlegi tudásodról, majd ismét elvégezve azt egyre jobban fejlődik a BESZÉDKÉSZSÉGED! Pont az a készség, ami sok nyelvtanulónál hiányzik. Nem azért, mert nyelvi analfabéta, hanem azért, mert nem tanult helyesen. És talán a módszerrel is gondja volt.



Ha szeretnéd tudni, milyen a jelenlegi tudásod, és szeretnéd fejleszteni azt, akkor klikkelj ide! Ha további hasznos teszteket és gyakorlatokat szeretnél kapni ingyen, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, s már kapod is! Eredményes gyakorlást kívánunk!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése